top of page
  • Poza scriitoruluiRadu Bene

Aviz comisie circulație primărie

Pentru obținerea avizului comisiei de circulație din partea primăriei care emite Certificatul de Urbanism, este nevoie de realizarea unui plan de situație cu lucrările rutiere proiectate și un memoriu tehnic care să descrie aceste lucrări, de către un proiectant de specialitate CFDP (drumuri, căi de comunicații rutiere).

În planul de situație cu lucrările rutiere trebuie figurat accesul rutier din drumul public, drumurile de incintă, platformele cu parcări, trotuare, piste pentru cicliști (dacă este cazul), amenajare spații verzi. Acest plan trebuie să aibe semnalizarea rutieră verticală (indicatoare rutiere) și orizontală (marcaje rutiere), cotarea distanțelor, amplasarea gurilor de scurgere și/sau a rigolelor carosabile, bordurile denivelate și la nivel, stâlpi de iluminat și eventual copacii plantați.

Este foarte important calculul locurilor de parcare necesare, în funcție de norma locală a primăriei sau dacă nu există, de prevederile HG 525/1996. Se prevăd obligatoriu parcări pentru persoane cu dizabilități (5% din totalul parcărilor) și parcări pentru încărcarea mașinilor electrice.


14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page